Traumatologia


L’objectiu de la fisioteràpia és ajudar a retrobar a la persona un estat òptim de salut. Engloba tot un ventall de tècniques i conceptes: teràpia manual, punció seca, mobilitzacions i electroteràpia, d’entre altres.
Per tant, la fisioteràpia va dirigida a les persones que pateixen una alteració de la funció d’una o diferents parts del seu cos, ja sigui de manera aguda o bé crònica: una lesió muscular, hèrnies, dolor a alguna part del cos, alteracions de la marxa per lesions cròniques, recuperació d’esquinços ossis i musculars, etc.

 

IMG_7479


L’osteopatia és una manera diferent d’entendre el cos. El seu origen és mèdic i és per això que té els seus fonaments en l’anatomia i la fisiologia. El que la fa especial és la forma d’interrelacionar tots els processos físics i químics que es produeixen al cos alhora. El concepte és clarament holístic i pertany al món de les medicines naturals, tot i que mai no deixarà enrere els seus orígens. De fet, als Estats Units segueix estudiant-se a les facultats de Medicina. Tots els països anglosaxons tenen reconeguts, d’una forma o altra, els professionals en Osteopatia. Aquí, sempre diferents, aquesta especialitat depèn de la Fisioteràpia i del seu col·legi professional, el qual fa l’impossible perquè res no canviï. Tant fisioterapèutes com osteòpates i altres professionals de la salut fem servir tot un seguit de tècniques manuals idèntiques en molts casos. El que ens fa diferents no és saber manipular una vèrtebra (això és fàcil) sinó com entenem que s’han d’aplicar. Jo entenc la salut com un procés on estem implicats tots, pacients i terapèutes. Per la nostra banda, els segons hauríem de ser capaços de col·laborar en tots els àmbits de la salut pel bé dels nostres pacients.
IMG_7479